Haroşalı ağaç kökü örgü modeli yapılışı ile karşınızdayız. Bayan ve çocuk yelekleri, bebek battaniyeleri, yetişkin erkek örgülerinde kullanabilirsiniz. Soğuk havaların artık gelmesiyle birlikte zarif örgü modellerinden daha çok sıcak tutacak şiş işi örgü modellerine ihtiyaç duyulmaya başlandı. Bu yüzden battaniye, kazak, yelek, hırka gibi farklı örgülerde kullanabileceğiniz bu modeli öğrenerek hemen yapmaya başlayabilirsiniz.
Çok amaçlı kullanılan şiş işi örgü modeli. Ağaç köklerine benzetildiği için bu ismini almıştır. Motifler tüm erkek, bayan ve bebek örgüleri için müsaittir. Bu örgü modeliyle kışlık yelekler, boyunluklar, atkılar ve süveterler örülebilir. Minik minik ağaç kökü motiflerinden yapılan örgü kışlık giysi olarak kullanılabilir. Son derece değişik bir örnek olan şiş işi örgüsü basittir. Bu örgü modeli dikkatleri üstüne çeken zarif bir modeldir. Yapımı ve ilmek sayıları aşağıda yer alıyor.
Örgü örneği 40 +2 ilmek üzerinden çıkarılıyor. Kar topu aksoft ve 4 numara şiş kullanılmıştır. Anlatım 2 motif üzerinden yapılmıştır. Örnek 20 ve katları + 2 ilmekten oluşuyor. İlk 2 ilmek ters olarak örülüyor. Daha sonra 8 tane düz, tekrar ipi öne alıp 2 ters, 2 düz, arada 4 tane haroşa var ve tekrar 2 düz ve 2 ters örülüyor. Yalnız haroşa ters örülüyor. Ayrıca 2 tersler ara ilmekler. Arka yüzde ise tersleri ters düzleri ise düz örülüyor. Haroşaları da ister ters ister düz örebilirsiniz.